dinsdag, september 12, 2006

Gerard van As

Gerard van As vertrekt per direct uit de Tweede Kamer. Jammer. Dit was nu zo'n kamerlid waar we heel veel vertrouwen in hadden. Een poëtische man, een charismatische verschijning.

Maar ondanks zijn immer sterke inbreng in het debat zal hij vooral in onze herinnering blijven vanwege het volgende voorval. Als kamerlid werd Gerard van As door de kantonrechter in Leiden ooit veroordeeld tot acht maanden ontzegging van de rijbevoegdheid, waarvan vier voorwaardelijk. Daarnaast moest Van As een boete van 490 euro betalen. Het kamerlid werd hiertoe veroordeeld omdat hij op de N11 bij Zoeterwoude 143 kilometer per uur reed, terwijl daar maar 70 is toegestaan. Als excuus zei Van As dat hij na een lunch op het ministerie van Verkeer en Waterstaat last van diarree had gekregen, en zo snel mogelijk thuis naar het toilet wilde.

Ze moeten Gerard ook altijd hebben. Op de een of andere manier voel ik mij sterk verbonden met hem. Gerard, als je nog een politiek onderkomen zoekt, bij de Partij voor het Fatsoen staat de deur voor je open!

1 opmerking:

Anoniem zei

Marcus maakt zichzelf nu wel erg ongeloofwaardig.