woensdag, augustus 30, 2006

de VVD en de uitkeringen

Het verkiezingsprogramma van de VVD

De VVD wil alle uitkeringen ontkoppelen, behalve de AOW. Ik vind het ontkoppelen van de uitkeringen schaamteloos a-sociaal. En dat de VVD een uitzondering maakt voor de AOW is uitsluitend ingegeven door electorale motieven. Ook VVD'ers krijgen immers AOW..

De Partij voor het Fatsoen vindt dat een sociale verzekering ook een fatsoenlijke sociale verzekering moet zijn. Mensen die ervan afhankelijk zijn, moeten er fatsoenlijk van kunnen leven, zolang ze niet op een andere manier in hun inkomen kunnen voorzien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Marcus moet beter lezen. De VVD wil koppelen aan de prijzen en niet aan de lonen. Dat is fatsoenlijk, want als prijzen stijgen zou je direct minder te eten hebben. Een koppeling aan de prijzen is dus veel directer en fatsoenlijker dan koppelen aan de lonen.

Frans zei

Volgens mij wil de VVD de komende kabinetsperiode euro 2,3 mrd besparen op de sociale zekerheid. Bijna een miljard wordt gevonden door de uitkeringen niet langer te koppelen aan de lonen, maar nog slechts aan de prijzen. Alleen de AOW-uitkeringen blijven de loonontwikkeling volgen. 'We handhaven dus de koopkracht voor uitkeringen en dat is wel degelijk een fatsoensnorm', aldus Verwaayen.

Het is maar hoe je het bekijkt: één miljard bezuinigen betekent dat degenen die van die uitkeringen moeten leven het met minder zullen moeten dan. Als het aan de VVD ligt zal er gewoon minder te verdelen zijn. Tenzij het aantal uitkeringen naar beneden zou gaan. Maar daar geloof ik niet in.