zaterdag, augustus 26, 2006

Het Beginselprogramma

Om duidelijk te maken waar de Partij voor het Fatsoen voor staat heb ik de basisuitgangspunten voor een fatsoenlijke samenleving voor u op een rijtje gezet. In hun eenvoud en directheid bieden ze de oplossing voor alle problemen waar de hedendaagse maatschappij voor wordt gesteld. Het is niet moeilijk - je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Hier komen ze:

  1. Het christendom is de overwegende cultuur in ons land. Niet-christenen dienen zich aan te passen aan de christelijke normen en waarden van onze samenleving;
  2. Het openlijk belijden van andere religies wordt niet toegestaan;
  3. Vloeken mag niet.
  4. De zondagsrust dient overal nageleefd te worden (met uitzondering van het voetbalveld).
  5. Iedereen is in eerste instantie verantwoordelijk voor de verzorging van de eigen ouders.
  6. Je mag niet iemand vermoorden.
  7. Als je met iemand trouwt, dan trouw je voor het leven - het moet maar eens afgelopen zijn met al die echtscheidingen.
  8. Je mag niks stelen.
  9. Je mag niet jokken of roddelen.
  10. Je moet tevreden zijn met wat je hebt.

Niet echt moeilijk, toch? Als we dit nu eens met z'n allen in de praktijk zouden brengen, wat zou Nederland er dan op vooruitgaan.

Nu weet ik wel, er zijn altijd mensen die zich niet aan de afspraken houden. Daarom moet er een instituut zijn dat toeziet op de naleving en zorgt voor de handhaving. De Tank zal zorgen dat zo'n instituut er komt. Zware straffen op iedere overtreding, dat zal ze wel leren!

1 opmerking:

Isis zei

Ging er een bosje branden toen u deze beginselen bedacht?